{tab Wesele | orange}

1.Powitanie :

-         chlebem i solą

-         Toast winem musującym/od firmy/

2.Obiad

-    rosół z makaronem

-    mięsa półmiskowo:

                            pieczeń z karczku ½ szt

                            roladki mięsne  1 szt

                            kurczak pieczony ½ szt

                            udziec z indyka 1/5 osób

-   kluski polskie i śląskie

-   trzy rodzaje surówek/kapusta czerwona, biała ,kapusta pekińska/

 

3.Napoje

-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coca-cola/odpłatnie wg zużycia/

 

4. Deser

-         lody z truskawkami na ciepło i bitą śmietaną

lub

-         szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym

 

5.Ciastka, cukierki, owoce.

 

6.Kawa, herbata

-tort, ciasta/we własnym zakresie lub na zamówienie/

 

7.Zimna płyta:

-                     - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)

-                    - sery    

-                    - wędliny

-                    - śledź po kardynalsku

-                    - jajka faszerowane

-                    - ruloniki w galarecie

-                    - sałatka ananasowa

-                    - sałatka z tortelini

-                    - dodatki konserwowe

-                    - pieczywo + masło

 

8. I  kolacja

-         kotlet de voley ½  szt

-         pieczeń po staropolsku ½ szt

-         filet z kurczaka na ostro ½ szt

 

        -  frytki ziemniaczane

        -  ziemniaki puerre

        -  pieczarki z patelni

  

-         Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej

-         Warzywa z wody

 

9.Zimna płyta II :

-               - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)

-               - sery    

-                    - wędliny

-                    - ryba po turecku

-                    - galaretka z drobiu

-                    - torebki z szynki z sałatka z pory i mandarynek przewiązane szczypiorkiem 

-                    - dodatki konserwowe

-                    - pieczywo + masło

 

10. II  kolacja

-         szaszłyki  1  szt

-         płonące kiełbasy  1 szt

 

        -  sałatka na dziko

        -  ziemniaki zapiekane

  

       - sur. z czerwonej kapusty i pory z czosnkiem

 

11.II kolacja

Żurek śląski z jakiem ,kiełbasą, ziemniakami  i pieczarkami.

lub

barszcz czysty z krokietem z kapustą i pieczarkami

lub

flaczki z pieczywem

lub

boeuf  strogonof z pieczywem

 

 

cena 160 zł/ os./bez ciast, ciasteczek, cukierków i napojów.(za wesele jedno dniowe)

Wesele z poprawinami 190.00 zł.

 

Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.

{tab Przyjęcie komunijne | orange}

PIERWSZA KOMUNIA ŚWIĘTA TO JEDNO Z NAJWAŻNIEJSZYCH WYDARZEŃ W ŻYCIU DZIECKA JAK I JEGO RODZICÓW. W TYM WYJĄTKOWYM DNIU MIŁO NAM BĘDZIE PAŃSTWU TOWARZYSZYĆ

1.Obiad

-    rosół z makaronem

-    mięsa półmiskowo:

                            pieczeń z karczku ½ szt

                            roladki mięsne  1 szt

                            kurczak pieczony ½ szt

                            udziec z indyka 1/5 osób

-   kluski polskie i śląskie

-   trzy rodzaje surówek/kapusta czerwona, biała ,kapusta pekińska/

 

2.Napoje

-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coca-cola/odpłatnie wg zużycia/

 

3. Deser

- lody z truskawkami na ciepło i bitą śmietaną

 

4.Ciastka, cukierki, owoce.

 

5.Kawa, herbata

- tort, ciast/we własnym zakresie lub na zamówienie/

 

6.Zimna płyta:

-                - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)

-               - sery    

-                    - wędliny

-                    - śledź po prowansalsku

-                    - jajka faszerowane

-                    - ruloniki w galarecie

-                    - sałatka ananasowa

-                    - sałatka z kurczaka na gyrosie

-                    - dodatki konserwowe

-                    - pieczywo + masło

 

7. Dania późniejsze: ok. godz. 1800

-         kotlet de voley 1 szt

-         pieczeń po staropolsku ½ szt

-         filet z kurczaka na ostro ½ szt

 

        -  frytki ziemniaczane

        -   ziemniaki puree

        -  pieczarki z patelni

  

-         Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej

-         Warzywa z wody

-         pieczarki z patelni

cena 100 zł/ os./bez ciasta, ciasteczek, cukierków i napojów.

Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.

{tab Przyjęcie okolicznościowe | orange}

1.Kawa ze śmietanką i cukrem, herbata z cukrem i cytryną

 

2.Ciasteczka, cukierki  / własne lub na zamówienie /

 

3.Owoce

 

4.Ciasta /własne lub na zamówienie/

 

5. Zimna płyta:

-               - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)

-               - sery    

-                    - wędliny

-                    - śledź po kardynalsku

-                    - jajka faszerowane

-                    - ruloniki w galarecie

-                    - sałatka ananasowa /lub inna do uzgodnienia/

-                    - sałatka z kurczaka na gyrosie / lub inna do uzgodnienia/

-                    - dodatki konserwowe

-               - pieczywo + masło

 

6. Kolacja

-         kotlet de voley  ½  szt

-         pieczeń po staropolsku ½ szt

-         filet z kurczaka na ostro ½ szt

        -    szaszłyki  ½ szt

        -  frytki ziemniaczane

        -  ziemniaki puree

        -  pieczarki z patelni

  

-         Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej/lub inna do uzgodnienia/

-         Warzywa z wody

-    pieczarki z patelni

7.Napoje

-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coc-cola

/odpłatnie wg zużycia/

 

   

cena 75 zł/ os./bez ciast  i napojów./

cena 80 zł/ os./bez ciast  i napojów./   - przyjęcie z dwoma kolacjami

cena 105 zł/ os./bez ciast  i napojów./ - przyjęcie od obiadu

 

Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.

{tab Poczęstunek pogrzebowy | orange}

1.Obiad

-    rosół z makaronem

-    mięsa półmiskowo:

                            pieczeń z karczku ½ szt

                            roladki mięsne  1 szt

                            kurczak pieczony ½ szt

                           

-   kluski białe

-   sałatka z kapusty czerwonej i białej,

 

2.Napoje

Szklanka soku

 

3.Kawa z cukrem i śmietanką : herbat z cukrem i cytryna

 

 

4.Ciasto:

- Kołacz z makiem i serem

             

 

cena  38 zł os./

{tab Catering | orange}

Nasza firma zajmuje się również obsługą gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów, konferencji itd. w miejscu wyznaczonym przez gości. Starannie dobieramy dania w zależności od preferencji osoby zamawiającej i we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) serwujemy zamówione potrawy w lokalu klienta.

Propozycje cenowe:

Zimna płyta-18 zł/osoby

Ciepła kolacja /2 mięsa/- 27 zł/os.

Ciepła kolacja rozbudowana /5 mięs/- 37zł/os.

Tradycyjny śląski obiad -37zł/os.

Prosiak na zimno lub ciepło/z formy/- 50 zł/szt.

 

Oferta dla przedsiębiorstw

Podejmując się wykonania usługi cateringu czy zbiorowego żywienia wyręczamy Państwa w::

 

    planowaniu procesu żywienia

    opracowaniu jadłospisów uwzględniających wymagania zdrowotne

    planowaniu i realizacji zamówień surowców do produkcji posiłków

    utrzymaniu właściwego stanu sanitarnego bloków żywieniowych

    zapewnieniu odpowiedniej bazy maszyn i urządzeń niezbędnych do efektywnego procesu technologicznego

{tab Noclegi | orange}

Do dyspozycji naszych gości przygotowaliśmy 4 pokoje gościnne, jedno, dwu i trzy  osobowe o łącznej ilości 8 miejsc noclegowych.

Pokoje są  przestronne i funkcjonalne. Dbając o Państwa komfort wyposażono je w TV oraz dostęp do Wifi.
W cenę noclegu wliczone jest śniadanie.

Pokój w cenie 50zł/doba

{/tabs}

Zakres usług:

  • Usługi gastronomiczne
  • Organizacja przyjęć
  • Porady dietetyczne
  • Pokoje gościnne
  • Wynajem samochodu