{tab Wesele | orange}
1.Powitanie :
- chlebem i solą
- Toast winem musującym/od firmy/
2.Obiad
- rosół z makaronem
- mięsa półmiskowo:
pieczeń z karczku ½ szt
roladki mięsne 1 szt
kurczak pieczony ½ szt
udziec z indyka 1/5 osób
- kluski polskie i śląskie
- trzy rodzaje surówek/kapusta czerwona, biała ,kapusta pekińska/
3.Napoje
-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coca-cola/odpłatnie wg zużycia/
4. Deser
- lody z truskawkami na ciepło i bitą śmietaną
lub
- szarlotka na ciepło z gałką lodów, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
5.Ciastka, cukierki, owoce.
6.Kawa, herbata
-tort, ciasta/we własnym zakresie lub na zamówienie/
7.Zimna płyta:
- - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)
- - sery
- - wędliny
- - śledź po kardynalsku
- - jajka faszerowane
- - ruloniki w galarecie
- - sałatka ananasowa
- - sałatka z tortelini
- - dodatki konserwowe
- - pieczywo + masło
8. I kolacja
- kotlet de voley ½ szt
- pieczeń po staropolsku ½ szt
- filet z kurczaka na ostro ½ szt
- frytki ziemniaczane
- ziemniaki puerre
- pieczarki z patelni
- Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej
- Warzywa z wody
9.Zimna płyta II :
- - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)
- - sery
- - wędliny
- - ryba po turecku
- - galaretka z drobiu
- - torebki z szynki z sałatka z pory i mandarynek przewiązane szczypiorkiem
- - dodatki konserwowe
- - pieczywo + masło
10. II kolacja
- szaszłyki 1 szt
- płonące kiełbasy 1 szt
- sałatka na dziko
- ziemniaki zapiekane
- sur. z czerwonej kapusty i pory z czosnkiem
11.II kolacja
Żurek śląski z jakiem ,kiełbasą, ziemniakami i pieczarkami.
lub
barszcz czysty z krokietem z kapustą i pieczarkami
lub
flaczki z pieczywem
lub
boeuf strogonof z pieczywem
cena 160 zł/ os./bez ciast, ciasteczek, cukierków i napojów.(za wesele jedno dniowe)
Wesele z poprawinami 190.00 zł.
Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.
{tab Przyjęcie komunijne | orange}
PIERWSZA KOMUNIA ŚWIĘTA TO JEDNO Z NAJWAŻNIEJSZYCH WYDARZEŃ W ŻYCIU DZIECKA JAK I JEGO RODZICÓW. W TYM WYJĄTKOWYM DNIU MIŁO NAM BĘDZIE PAŃSTWU TOWARZYSZYĆ
1.Obiad
- rosół z makaronem
- mięsa półmiskowo:
pieczeń z karczku ½ szt
roladki mięsne 1 szt
kurczak pieczony ½ szt
udziec z indyka 1/5 osób
- kluski polskie i śląskie
- trzy rodzaje surówek/kapusta czerwona, biała ,kapusta pekińska/
2.Napoje
-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coca-cola/odpłatnie wg zużycia/
3. Deser
- lody z truskawkami na ciepło i bitą śmietaną
4.Ciastka, cukierki, owoce.
5.Kawa, herbata
- tort, ciast/we własnym zakresie lub na zamówienie/
6.Zimna płyta:
- - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)
- - sery
- - wędliny
- - śledź po prowansalsku
- - jajka faszerowane
- - ruloniki w galarecie
- - sałatka ananasowa
- - sałatka z kurczaka na gyrosie
- - dodatki konserwowe
- - pieczywo + masło
7. Dania późniejsze: ok. godz. 1800
- kotlet de voley 1 szt
- pieczeń po staropolsku ½ szt
- filet z kurczaka na ostro ½ szt
- frytki ziemniaczane
- ziemniaki puree
- pieczarki z patelni
- Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej
- Warzywa z wody
- pieczarki z patelni
cena 100 zł/ os./bez ciasta, ciasteczek, cukierków i napojów.
Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.
{tab Przyjęcie okolicznościowe | orange}
1.Kawa ze śmietanką i cukrem, herbata z cukrem i cytryną
2.Ciasteczka, cukierki / własne lub na zamówienie /
3.Owoce
4.Ciasta /własne lub na zamówienie/
5. Zimna płyta:
- - mięsa pieczyste : (schab ze śliwką, karczek, boczek)
- - sery
- - wędliny
- - śledź po kardynalsku
- - jajka faszerowane
- - ruloniki w galarecie
- - sałatka ananasowa /lub inna do uzgodnienia/
- - sałatka z kurczaka na gyrosie / lub inna do uzgodnienia/
- - dodatki konserwowe
- - pieczywo + masło
6. Kolacja
- kotlet de voley ½ szt
- pieczeń po staropolsku ½ szt
- filet z kurczaka na ostro ½ szt
- szaszłyki ½ szt
- frytki ziemniaczane
- ziemniaki puree
- pieczarki z patelni
- Sur. z białej kapusty w zalewie musztardowej/lub inna do uzgodnienia/
- Warzywa z wody
- pieczarki z patelni
7.Napoje
-woda mineralna gazowana i niegazowna, soki owocowe, coc-cola
/odpłatnie wg zużycia/
cena 75 zł/ os./bez ciast i napojów./
cena 80 zł/ os./bez ciast i napojów./ - przyjęcie z dwoma kolacjami
cena 105 zł/ os./bez ciast i napojów./ - przyjęcie od obiadu
Rodzaje mięs, przystawek, sałatek do uzgodnienia według życzenia klienta.
{tab Poczęstunek pogrzebowy | orange}
1.Obiad
- rosół z makaronem
- mięsa półmiskowo:
pieczeń z karczku ½ szt
roladki mięsne 1 szt
kurczak pieczony ½ szt
- kluski białe
- sałatka z kapusty czerwonej i białej,
2.Napoje
Szklanka soku
3.Kawa z cukrem i śmietanką : herbat z cukrem i cytryna
4.Ciasto:
- Kołacz z makiem i serem
cena 38 zł os./
{tab Catering | orange}
Nasza firma zajmuje się również obsługą gastronomiczną przyjęć, imprez, bankietów, konferencji itd. w miejscu wyznaczonym przez gości. Starannie dobieramy dania w zależności od preferencji osoby zamawiającej i we własnym zakresie (własne zaplecze, materiały, transport) serwujemy zamówione potrawy w lokalu klienta.
Propozycje cenowe:
Zimna płyta-18 zł/osoby
Ciepła kolacja /2 mięsa/- 27 zł/os.
Ciepła kolacja rozbudowana /5 mięs/- 37zł/os.
Tradycyjny śląski obiad -37zł/os.
Prosiak na zimno lub ciepło/z formy/- 50 zł/szt.
Oferta dla przedsiębiorstw
Podejmując się wykonania usługi cateringu czy zbiorowego żywienia wyręczamy Państwa w::
planowaniu procesu żywienia
opracowaniu jadłospisów uwzględniających wymagania zdrowotne
planowaniu i realizacji zamówień surowców do produkcji posiłków
utrzymaniu właściwego stanu sanitarnego bloków żywieniowych
zapewnieniu odpowiedniej bazy maszyn i urządzeń niezbędnych do efektywnego procesu technologicznego
{tab Noclegi | orange}
Do dyspozycji naszych gości przygotowaliśmy 4 pokoje gościnne, jedno, dwu i trzy osobowe o łącznej ilości 8 miejsc noclegowych.
Pokoje są przestronne i funkcjonalne. Dbając o Państwa komfort wyposażono je w TV oraz dostęp do Wifi.
W cenę noclegu wliczone jest śniadanie.
Pokój w cenie 50zł/doba
{/tabs}